Nedgravning af rør og kabler

Søren Knudsen A/S

Nedgravning

Søren Knudsen A/S kan udføre alle opgaver i forbindelse med kabel- og ledningsanlæg. Vi har erfaring med mange typer nedgravninger, og vi vil gerne hjælpe dig med at nå i mål med dit projekt. Vi har erfaring med opgaver som:

  • Planlægning
  • Forhandling med lodsejere
  • Levering, samling og montering af kabler, ledninger og skabe 
  • Etablering ved de valgte anlægsmetoder 

Vi sætter en ære i et godt stykke arbejde og et produkt, som både vi og kunden kan være tilfredse med. Her kan du læse mere om de forskellige typer nedgravninger og nogle regler, som du skal være særligt opmærksomme på. 

Kontakt os

Forskellige typer nedgravninger

Vi kan tilbyde mange forskellige typer nedgravninger og maskiner hertil. Det kunne for eksempel være nedgravning af kabler, elkabler, rør eller flexrør. Har du brug for kompetencer inden for nedgravning til vandopgaver, så er du kommet til det rigtige sted. Vi kan nemlig også lægge dræn og nedgrave vandrør, vandslanger eller spildevandstanke.

Til maskingravning råder vi over gravemaskiner fra 900 kg. til 9.000 kg. Hvis du har brug for gravning med kædegravere, så har vi med bredde op til 300 mm og dybde ned til 1,5 m. I nogle situationer kan det være nødvendigt med håndgravning, hvis det er for risikabelt med maskingravning, eller hvis der ikke er plads til gravemateriel. Spørg os endelig efter specifikke maskiner, hvis du lige præcis ved, hvad du har brug for. 

Korrekt nedgravning af elkabler

Når det kommer til nedgravning af elkabler, er der nogle særlige regler, du skal være opmærksom på. Overordnet set er det vigtigt, at strømførende kabler ligger på en beskyttet og sikker måde. Først skal du undersøge, hvor mange volt du arbejder med. Du må selv nedgrave produkter, som er færdigsamlet og på maks. 50 Volt AC/120 Volt DC. Hvis spændingen derimod er over 50 Volt AC/120 Volt DC, så skal du have fat i en autoriseret elektriker, fordi spændingen er meget høj og kan være farlig. 

Dog kan du forberede meget ved at bestille materialerne og grave renden, før elektrikeren kommer. Dybden på renden afhænger af, om nedgravningen er beskyttet eller ubeskyttet. Hvis kablet er beskyttet, skal dybden være mindst 35 cm, hvorimod dybden skal være på mindst 70 cm, hvis den er ubeskyttet. Husk altid at tjekke Sikkerhedsstyrelsens regler for nedgravning. Når det er et elkabel med højspænding, er det vigtigt, at dækbåndet og advarselsbåndet er røde. Selve kablet skal graves ned i én ubrudt længde, så derfor er det en god idé at købe rigeligt. 

Kontakt os for mere information om nedgravning

Som entreprenør i Herning har vi mange års erfaring med denne type opgaver, og den viden vil vi gerne give videre til dig. Som specialister på vores felt kan vi sikre dig et godt og sikkert resultat – med en fornuftig pris pr meter. Kontakt os derfor på telefon 97 11 77 00 eller mail og fortæl os om dit projekt – så hjælper vi dig godt videre! 

Kontakt os

Ønsker du nærmere information, er du altid velkommen til at kontakte os
97 11 77 00